Thursday, November 17, 2011

Isu Cinta : Nak jadi kawan lepas break-off???

Isu kali nie bincang pasal boleh kah menjadi kawan selepas break off??..jom baca luahan seorang gadis dulu pasal isu nie...

Dilema...

Pernah jadi kawan..then bercinta..then bila putus..dia mintak nak sambung balik as a friend..

Hati kejap kata nak..kejap kate taknak..

Nak sbb dh lame berkawan..tapi taknak sbb rase macam tak sanggup tgk dia dgn orang lain!!

Huhuk!!
Kalau ikut pendapat aku dulu lah..tak yah jadi kawan..tapi tak perlu bermusuh..just maafkan kesemua kesilapan yg lalu... untuk kebaikan 2 2 pihak, sila lari jauh jauh..It can never be the same again...ex will remaining ex.. no such frenzzzz anymore..korang leh jadi fren if ur heart strong..maksud aku korang leh tahan tgk ex korang berkasih dgn org lain...leh tahan tgk dorang kawin ngn org lain...

P.S Lamanya tak update blog nie..huhu...

11 comments:

  1. aku memang berkawan balik dgn ex since clash. dah 5-6 bulan berkawan, tup-tup dapat tahu die ade gf. ok, fine. tetiba dia rayu aku nak couple balik. sayang punya pasal, aku terima dia, sbb dulu clash pun salah aku. baru je couple balik, tetiba die mcm annoying dgn aku. die ckp 'just b friend'. ups! aku pun, malas nak keruhkan keadaan, aku setuju. sekali tertengok fb die, die contact dgn ex-gf die yg die break sbb nak balik kat aku. sekian. aku semakin tak faham lelaki. [sorry, komen aku panjang sangat. huhu]

    ReplyDelete
  2. bet0l tuh.,kalau dah pututs.,baek xy0h kwn blk.,jp g xpsl2 skit aty.,baek duk ja0h2.,lame2 ilang r rindu tuh :)

    ReplyDelete
  3. @dindingkosong
    heheh takpe nk komen panjang pun..no limit here..

    @QilHOshi
    Yup setuju gak qil

    ReplyDelete
  4. sy leh jd kwn2x kepada ex sy...

    ReplyDelete
  5. Saya setuju jugak. Lebih baik jangan berkawan. Dan tak usah bermusuhan. Cuma tak payah nak ingat lagi yang kita pernah berkawan. Buang memori itu jauh jauhhh... :)

    ReplyDelete
  6. still berkwn dgn xbf walaupn masing2 da ada family sendiri..yg penting kene pandai jaga batas persahabatan tu..usah dikenang perkara yg lepas.. =)

    ReplyDelete
  7. mcm mana nk elak dr kenang hal yg lepas? sbb dia yg terbaik pernah hadir dalam hidup kita. tp dia pergi dari hidup kita dan bersama org lain. i need advice pls :'(

    ReplyDelete
  8. mcm mana nk elak dr kenang hal yg lepas? sbb dia yg terbaik pernah hadir dalam hidup kita. tp dia pergi dari hidup kita dan bersama org lain. i need advice pls :'(

    ReplyDelete
  9. @UnioRazr
    Nak elak dari kenang yg lepas ialah jgn berkawan lagi dgn dia..delete dr facebook, buang segala gambar dan pulangkan semula semua barang2 yg dia pernah bagi..apa sahaja yg boleh buat kita ingt hapuskan..jgn simpan..atau bg balik kt dia...cara kedua ialah cuba cari org lain sbg pengganti..tuhan dh jadikan setiap org ada pasangan kita harus berusaha untuk mencari...

    ReplyDelete
  10. Sy kenal die 4 hari n couple slame 2 minggu 2 hari . Die nak break time rasa syg bru nak ada . Break sbb tetibe ati die kosong n rase syg die dah hilang but bkn sbb gurl lain or what (maybe) . Then , die mntak sy jd kwn rapat die smpai bila2 . Tp , sy xdpt sbb ati sakit , terasa diprmainkn . Dah seminggu , kami tdak bertegur sape . Die ada snyum n pndang sy . Sy jeh tak nak pndang die . Err , benci n menyampah lahhh . Hmm . Opps , lg pnjang . Haha .

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Sepanjang Zaman