Saturday, December 25, 2010

Perkara tentang lelaki yang perempuan patut tahu

Artikel ni aku tulis bedasarkan pandangan aku semata- mata sebagai lelaki...

1)Lelaki bukan cari seorang perempuan yang cantik sahaja. Tapi lelaki mahukan seorang perempuan yang mempunyai personaliti dan perangai yang baik
2)Lelaki tak suka orang lain mengorat kekasih dia
3)Lelaki boleh suka kan perempuan dalam seminit sahaja kemudian terus lupakan bila tak suka
4)Lelaki suka sms atau cakap "tngh buat ape tu" dan "dah makan ke belum" bile pegang handphone
5)Lelaki mungkin berpoya-poya dan mengorat perempuan2 yang lain seharian tetapi sebelum lelaki tido mereka akan pikir kan tentang perempuan yang mereka sayang dan benar2 ambil berat
6)Lelaki suka memandang perempuan cantik walaupun mereka dah berkahwin dan berpunya..tetapi dalam hati mereka yang tercantik hanya lah kekasih mereka
7)Apabila lelaki terlalu sayangkan kamu dia akan buang segala keburukan tentang diri kamu
8)Lelaki gilakan senyuman perempuan..jd senyum lah selalu
9)Lelaki tak suka bila kamu sembang pasal bekas kekasih kamu
10)Apabila lelaki mahu berjumpa dengan family kamu itu bermaksud dia sudah bersedia untuk berkahwin dengan kamu
11)Lelaki juga menangis!
12)Lelaki tulen sangat benci kan gays..sangat menjijikan hehe
13)Ketinggian perempuan tidak menjadi suatu masalah bagi lelaki tetapi berat badan ya hehe
14)Lelaki lebih suka bersms dari bercakap dalam telepon
15)Apabila lelaki melepaskan kamu agar kamu bahagia itu bermakna dia sangat cintakan kamu!

9 comments:

  1. haha. Bagus, bagus. Jarang orang buat post macAm ini.

    ReplyDelete
  2. Hi.. nak kena buat versi perkara tentang perempuan yang lelaki patut tahu pulak.. hehe :D

    ReplyDelete
  3. Aaaaaa.. Berat badan? Failed laa macam ni.. =.=

    ReplyDelete
  4. Suka number 5.. Betul ke? Heee..

    ReplyDelete
  5. farhana..yup mcm sy pun dr pagi duk comment kt pic pompuan lain cantik lah comel lah tp bile sy nk tido mesti ingt kt dia....hehehe...sbb bila dah cinta semua org dh jadi tak cantik kecuali dia di hati sy hehehe..uwerkkk

    ReplyDelete
  6. tpi point akhir tu saya agak kurang setuju.....

    Si dia melepaskan ku kerana tak suka... tapi daku menerimanya walaupun kami dah 4tahun lamanya...

    ReplyDelete
  7. saya tahu jauh di sudut hati dia mmg sayangkan saya..
    tapi at da same time. 4tahun mcm 4jam ke kawan..?

    agaknya dia jenis point no.3.. sy dah bgi bnyk peluang. 10x dia curang. pelik.klu saya yang curang, boleh lah dia kata "nak cari lain" tp masalahnya DIA yang "curang", pastu ada scandle lagi..

    dia pun nak tinggalkan, i let him go...sedih~lalala~~
    p.s: hati tul2 panas...

    ReplyDelete
  8. @siti
    erm 4 tahun lama tu..cinta ni suatu yang kompleks dan sukar di fahami..ikut pendapat sy cinta selepas kawin adalah yg paling baik..tp ye lah kan kita ni bukan malaikat kan hehehe..jgn sedih erk..cuba tgnk citer ketika cinta bertasbih berkali2 khairul azam kecewa tp dia still sabar..

    ReplyDelete
  9. betul kata s820 tu...kena versi yg itu pulak...hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Sepanjang Zaman